Το περασμένο καλοκαίρι η Λίβερπουλ προχώρησε στην απόκτηση του Σαντιό Μανέ, πυροδοτώντας ένα πολύ ενδιαφέρον ντόμινο μεταγραφών μεταξύ τεσσάρων αγγλικών συλλόγων.

Η Λίβερπουλ πήρε Μανέ από Σαουθάμπτον

Στις 28 Ιουνίου του 2016 οι Κόκκινοι έκαναν τον Σαντιό Μανέ την ακριβότερη μεταγραφή Αφρικανού παίκτη, δαπανώντας 34 εκ. λίρες για να τον πάρουν από τη Σαουθάμπτον. Ο Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός είχε συνδεθεί αρχικά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου τον ήθελε ο Λουίς Φαν Χάαλ, έπειτα με την Τότεναμ καθώς ο Ποκετίνο είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την αξία του, ωστόσο ο Κλοπ ήταν εκείνος που τον απέκτησε τελικά. Ο Μανέ εξελίχθηκε σε μια από τις κορυφαίες μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού, καθώς είναι καθοριστικός και για τη Λίβερπουλ, όπως ήταν για την προηγούμενη ομάδα του, με τη φανέλα της οποίας σημείωσε 25 γκολ σε 75 συμμετοχές.

 

Η Σαουθάμπτον πήρε Ρέντμοντ από Νόριτς

Συνηθισμένη στο να αναζητεί αντικαταστάτες για παίκτες-κλειδιά που αποχωρούν για μεγαλύτερους συλλόγους, η Σαουθάμπτον είχε ήδη αποκτήσει τον αντικαταστάτη του Μανέ, προτού δώσει το «ΟΚ» για την πώλησή του. Τρεις μέρες πριν την ανακοίνωση της μετακίνησης του Σενεγαλέζου, οι Άγιοι παρουσίασαν τον νεαρό Άγγλο επιθετικό, αποκτώντας τον έναντι περίπου 10 εκ. λιρών. Ο Ρέντμοντ είχε ξεχωρίσει στη Νόριτς παρά τον υποβιβασμό της και πλέον ηγείται της επίθεσης στην ομάδα του Κλοντ Πιέλ, ενώ ήταν εκείνος που άνοιξε το δρόμο της Σαουθάμπτον για τον τελικό του Λιγκ Καπ πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης απέναντι στη Λίβερπουλ. Η σεζόν που διανύει είναι εξαιρετική και τον έχει φέρει κοντά στο να γίνει διεθνής με την εθνική Ανδρών της χώρας του (αγωνίζεται συνεχώς στις μικρές εθνικές από τα 16 του).

 

Η Νόριτς πήρε (επιστροφή δανεικού) Μέρφι από Κόβεντρι

Τα Καναρίνια δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν άλλο τον Ρέντμοντ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας και είχε ήδη ακολουθήσει για μια σεζόν την ομάδα στην Τσάμπιονσιπ. Επομένως αποδέχθηκε την προσφορά της Σαουθάμπτον και κλήθηκε να βρει έναν ποδοσφαιριστή που θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό του. Στράφηκε λοιπόν σε έναν παίκτη που αγωνιζόταν από τα 11 του χρόνια στην ομάδα, έχοντας μετρήσει ήδη και 6 (!) δανεισμούς. Στον τελευταίο του είχε 10 γκολ σε 42 συμμετοχές στην Κόβεντρι και στα 21 του επιλέχθηκε από τον Άλεξ Νιλ ως αντί-Ρέντμοντ. Ο Μέρφι έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Νόριτς, είναι πια βασικός στην ομάδα και συνδυάζει θέαμα και ουσία στις εμφανίσεις του, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον (μεταξύ άλλων και) των Τότεναμ και Λίβερπουλ. Ο Ποκετίνο ασχολήθηκε πρώτος με την περίπτωσή του, ενώ στη συνέχεια οι Κόκκινοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι, θυμίζοντας την περίπτωση Μανέ.

 

Μπόνους: Η Μπόρνμουθ πήρε Άιμπ από Λίβερπουλ

Η αγορά του Μανέ από τη Σαουθάμπτον έφερε τον Άιμπ πολύ πίσω στο rotation του Κλοπ, με τον Γερμανό προπονητή να θεωρεί πως έχει πια πολλές λύσεις στις συγκεκριμένες θέσεις.  Έτσι, όταν έφτασε η πρόταση των 15 εκ. λιρών (το 15% καρπώθηκε η πρώην ομάδα του, Γουίκομπ) από τη Μπόρνμουθ για την απόκτησή του, η Λίβερπουλ δέχτηκε άμεσα, φροντίζοντας πάντως να βάλει έναν όρο για επαναγορά των δικαιωμάτων του και ποσοστό μεταπώλησης. Ο νεαρός εξτρέμ που αποτέλεσε μεταγραφή ρεκόρ στην ιστορία των Κερασιών έχει απογοητεύσει για την ώρα τους ανθρώπους που τον επέλεξαν, οι οποίοι πάντως δείχνουν εμπιστοσύνη στους Άγγλους παίκτες κι έχουν βασίσει σε εκείνους την ομάδα τους.

 

Η μεταπήδηση του Μανέ στη Λίβερπουλ έφερε τις μεταγραφές των Ρέντμοντ, Μέρφι και Άιμπ στους συλλόγους που βρίσκονται σήμερα, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον μεταγραφικό ντόμινο ανάμεσα σε τέσσερις αγγλικούς συλλόγους!

 

Διαβάστε εδώ το ντόμινο του Μπράβο κι εδώ του Μπέιλ.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.