Ανάλυση: Η κατάσταση των 20 ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ στα μέσα της σεζόν

Ο Ardan Turan εξετάζει τα πεπραγμένα των συλλόγων μέχρι στιγμής αλλά και όσα περιμένει για το μέλλον τους.

Καλησπέρα παίδες!

Καλή χρονιά!

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για λίγες ημέρες! Online σεμινάριο αθλητικής δημοσιογραφίας με τους Premierleaguefans! 

Είμαστε στα μισά της σεζόν 2022-23, οπότε πάμε να δούμε σε τι φάση είναι η κάθε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Και συγχρόνως να τσεκάρουμε... τι ψάρια έπιασα σε σχέση με τις καλοκαιρινές μου προβλέψεις, που θα βρείτε εδώ.

 

Παίρνω τις ομάδες με τη σειρά που βρίσκονται στη βαθμολογία αυτή τη στιγμή. Φύγαμε:

 

Άρσεναλ

Από το 2017-18 γράφω ότι ο Τζάκα είναι σταθερά και μόνιμα ο καλύτερος παίκτης της Άρσεναλ. Κάποιοι το πήραν πρέφα φέτος, και για να καλύψουν την ασχετίλα τους λένε "βελτιώθηκε πολύ, τώρα είναι καλός, παλιά ήταν χάλια". Όχι, πάντα παικταράς ήταν, τώρα το είδες ή τώρα αναγκάστηκες να το παραδεχτείς εσύ. Όλοι οι προπονητές του το έβλεπαν ανέκαθεν, γι’ αυτό του έδειχναν τυφλή εμπιστοσύνη. Πέραν αυτού, η φετινή Άρσεναλ φαίνεται φανταστική, επειδή είναι από τις πιο έτοιμες ομάδες της Αγγλίας. Το πρότζεκτ της "τρέχει" για αρκετό καιρό, το κλίμα είναι εξαιρετικό κι εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι όλοι οι άλλοι μεγάλοι πλην της Σίτι «ψάχνονται». Το καλοκαίρι έκανε λίγες αλλαγές στο ρόστερ, πήρε παίκτες που είτε ήξεραν την ομάδα είτε τον προπονητή, οπότε προσαρμόστηκαν αμέσως. Respect στον Εντού για τους παίκτες που φέρνει, αν καταφέρει να δέσει με συμβόλαια τους νεαρούς της θα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Έχασε τον Μούντρικ επειδή ο Μπόελι κάνει "μαγκιές", αλλά δεν άξιζε να επιμείνει για τον Ουκρανό σε τέτοια ποσά. Θα είναι σημαντικό για εκείνη να πάρει έστω έναν καλό παίκτη τον Γενάρη και πιστεύω ότι θα τους σκάσει τους οπαδούς της στο περίμενε αλλά τελικά θα πάρει.

Μάντσεστερ Σίτι

Παρότι ξεκίνησε τη σεζόν με πολλούς τραυματισμούς, η ομάδα του Πεπ βρέθηκε πολύ γρήγορα σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Χάαλαντ κάνει όργια κι από τα πρώτα του ματς έμοιαζε να παίζει χρόνια στη Σίτι, οπότε και σε ομαδικό επίπεδο δεν εμφάνισαν κανένα πρόβλημα προσαρμογής στη νέα εποχή. Έχουν τόσο πολλούς ποιοτικούς παίκτες που και οι μισοί να είναι σε φόρμα αρκεί για να είναι τρομακτική ομάδα. Ο Ακαντζί μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση, αποδίδει σε οποιαδήποτε θέση τον βάλεις, μάλλον βρέθηκε ο νέος Ζιντσένκο για τον Γκουαρντιόλα. Είναι ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα στην Αγγλία, αλλά χάνει και βαθμούς, οπότε υπάρχει "κούρσα τίτλου" και γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα.

Νιουκάστλ Γιουνάιτεντ

Φανταστικά πράγματα. Ο Έντι Χάου έχει κάνει μια εντυπωσιακή επιστροφή στους πάγκους, σε σχέση με την τελευταία φορά, όταν φούνταρε τη Μπόρνμουθ και έμοιαζε άδειος από ενέργεια και ιδέες. Στις Καρακάξες έχει εκμεταλλευτεί τέλεια το ρόστερ του, έχει καταφέρει να εντάξει όποιον παίκτη πήρε εκτός του Ισάκ που τραυματίστηκε, παίζει ωραία μπάλα και είναι σοκαριστικά ψηλά στη βαθμολογία. Αν βγει Τσάμπιονς Λιγκ τόσο γρήγορα θα μιλάμε για έπος, αλλά και η συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ θα είναι πολύ σημαντική επιτυχία. Η Νιουκάστλ των Αράβων δεν έχει ταβάνι, μπορεί ακόμα και να τη δούμε να κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ στην επόμενη τριετία, αλλά υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος της "φούσκας", όπως συνέβη πχ στην Έβερτον που ξόδεψε άπειρα χρήματα και είναι κάθε χρόνο και χειρότερη. Η Νιουκάστλ παίρνει άριστα στο ξεκίνημά της και θα παρακολουθώ με ενθουσιασμό τα επόμενά της βήματα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τα Διαβολάκια βρέθηκαν σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι πριν από μερικούς μήνες. Με το που ήρθε ο Τεν Χαγκ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο άρχισε τα "ή αυτός ή εγώ". Στην αρχή το σκέφτηκαν λίγο οι διοικούντες, αλλά μετά αποφάσισαν ότι ο Ολλανδός αξίζει να στηριχτεί και ο Πορτογάλος να πάρει πόδι. Αυτό συνέβη και ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρε διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εδώ και μια δεκαετία. Και γιατί ο προπονητής αξίζει την ευκαιρία να παρουσιάσει όσα έχει στο μυαλό του, τα οποία μάλιστα είναι πολύ όμορφα μέχρι στιγμής, και γιατί ο Κριστιάνο είναι πρώην ποδοσφαιριστής και νομίζει ότι είναι 25 χρονών και όλα συνεχίζουν να περιστρέφονται γύρω του. Είναι σε ανοδική πορεία η Γιουνάιτεντ, έχει πολύ καλό υλικό, πιστεύω ότι επιτέλους υπάρχουν λόγοι για να ελπίζουν οι οπαδοί της ότι μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή κάποια στιγμή σύντομα. Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι και στα μεταγραφικά της έχει γίνει λίιιιγο πιο σοβαρή, γιατί παρότι πληρώνει ακόμα τρελές υπεραξίες, τουλάχιστον τώρα διαλέγει τους κατάλληλους παίκτες.

Τότεναμ

Όπως τα έγραψα στις προβλέψεις. Καλύτερο ρόστερ σταδιακά, Κόντε με τα καλά του και τα κακά του, στόχος η 4άδα. Και φυσικά τα είπαμε για Τσάμπιονς Λιγκ, ήδη ο Ιταλός σε δηλώσεις του είπε ότι το ρόστερ δεν αντέχει να παίζει σε δύο τεράστιες διοργανώσεις και ζήτησε λεφτά (κλασικά, αγαπάει να ζητάει μεταγραφές), χρόνο και υπομονή. Λογικά είναι αυτά, θέλει κι άλλη ενίσχυση η Τότεναμ αλλά κάνει βήματα μπροστά. Κάτι που δεν κάνει ο Κόντε είναι να εμπιστεύεται και να εξελίσσει νεαρούς παίκτες, οπότε Σπενς, Σαρ και Σκιπ τρώνε γερή παγκάδα. Καλύτερα να δοθούν δανεικοί... Παίζει ο Σεσενιόν πολύ όμως, ας του δώσουμε αυτό του αγαπημένου γκρινιάρη κόουτς. Πάντως, η Τότεναμ είναι μια βόμβα έτοιμη να σκάσει, λόγω προπονητή. Δεν του αρέσει το ρόστερ του, δεν θέλει να παλεύει για 4άδα, δεν έχει υπογράψει ακόμα νέο συμβόλαιο ενώ το ισχύον λήγει το καλοκαίρι. Και η Γιουβέντους τον θέλει πίσω. Αλλά μεταξύ μας, και να υπογράψει νέο συμβόλαιο στα Σπιρούνια, αν πάρει ανάποδες μια μέρα θα καταφέρει να... τον φύγουν.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για λίγες ημέρες! Online σεμινάριο αθλητικής δημοσιογραφίας με τους Premierleaguefans! 

Φούλαμ

Εδώ τα πράγματα πάνε όπως τα περίμενα κι ακόμα καλύτερα. Ο Μάρκο Σίλβα είναι πολύ καλός προπονητής, το γράφω χρόνια κι επιμένω. Αυτή τη φορά η Φούλαμ θα κάτσει στην Πρέμιερ Λιγκ και δεύτερη χρονιά, γιατί μας είχε ζαλίσει κάνοντας το ασανσέρ. Χωρίς καν να έχει κάποιο φοβερό ρόστερ, ο Πορτογάλος έχει βρει ρόλους σε όλους κι έχει βγάλει τον καλύτερο εαυτό παικτών που δεν είχαν παίξει αλλού σε τέτοιο επίπεδο. Καλό είναι να μην επαναπαυτούν οι διοικούντες σε αυτά και να συνεχίσουν να ενισχύουν την ομάδα με καλές μεταγραφές, γιατί έχει θεματάκια σε μερικές θέσεις. Αλλά συνολικά πρέπει να είναι πολύ χαρούμενοι στο Κρέιβεν Κότατζ, τόσο αγωνιστικά όσο και βαθμολογικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Μπράιτον

Σούπερ οργανωμένη ομάδα, δεν "μασάει" σε τίποτα. Της παίρνουν παίκτες, προπονητές, διοικητικά στελέχη, κι εμφανίζεται ακόμα καλύτερη. Πάντα θα έχει να διαχειριστεί ψωνισμένους παίκτες που θέλουν μεταγραφή επειδή έκαναν 5 ματς καλά σερί, όπως πχ ο Τροσάρ τώρα, αλλά συνήθως τα χειρίζεται τέλεια αυτά τα ζητήματα. Και τα συμβόλαια που κάνει είναι πολύ έξυπνα και μελετημένα, οπότε τις περισσότερες φορές είναι σε θέση ισχύος. Ο Ντε Τζέρμπι συνέχισε τη δουλειά του Πότερ με θαυμαστό τρόπο, δικαιώνοντας και τη διοίκηση για την επιλογή του. Όσο καταφέρνει να διατηρήσει αυτό το μοντέλο λειτουργίας, με σταθερότητα, σοβαρότητα και οργάνωση, θα είναι μια συμπαθέστατη μεσαία ομάδα της λίγκας που παίζει καλή μπαλίτσα και βγάζει παίκτες ασταμάτητα.

Μπρέντφορντ

Παρότι μικρή ομάδα, έχει έναν φανταστικό τρόπο λειτουργίας, θυμίζοντας αρκετά τη Μπράιτον. Έχει σημαντικό δίκτυο από σκάουτερ που της βρίσκουν παίκτες, κονέ σε αγορές που αξίζει να επενδύεις ως μικρομεσαίος, και είναι πολύ οργανωμένο κλαμπ. Αυτά της φτάνουν για να μένει μακριά από μπελάδες, επειδή σύλλογοι με μεγαλύτερη ιστορία, δυναμική και με περισσότερα λεφτά, δεν λειτουργούν τόσο καλά όσο η Μπρέντφορτ, άρα μένουν πίσω. Εκείνη έδωσε νέο πενταετές συμβόλαιο στον προπονητή της, κυρίως για να μην της τον φάει άλλη αγγλική ομάδα εύκολα, και συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της. Παίζει ωραία, παίρνει τους βαθμούς που χρειάζεται και διαχειρίζεται έξυπνα τα θέματα που αφορούν το ρόστερ της.

Λίβερπουλ

Η εικόνα της είναι ακόμα χειρότερη από ότι περίμενα, όταν έγραφα ότι θα της κοστίσει τρομερά η απώλεια του Μανέ. Της πάνε όλα στραβά. Και όχι λόγω ατυχίας, αλλά επειδή έχουν κάνει σημαντικά λάθη. Χάνουν βασικούς παίκτες δωρεάν ή για ψίχουλα, αγοράζουν άλλους που δεν ταιριάζουν ή είναι ακριβοί ή ανέτοιμοι για αυτό το επίπεδο. Φέρνουν παίκτες για "μπάλωμα", να βγουν οι επόμενοι 2-3 μήνες κτλ, πράγματα που έχουν μεγάλο ρίσκο και είναι επικίνδυνα. Βέβαια, δεν είναι εύκολο να πάρεις παίκτη "επιπέδου Λίβερπουλ", όταν μιλάμε για μια ομάδα που χτυπάει τα πάντα εδώ και μερικά χρόνια. Ο Κλοπ έχει πελαγώσει γενικά, είναι τόσο χαμένος που θυμίζει την περίοδο που η δική του Ντόρτμουντ από τελικό Τσάμπιονς Λιγκ πήγε να υποβιβαστεί. Είναι όμως πιο έμπειρος, το ρόστερ παραμένει ισχυρότατο και κάποια στιγμή θα βρει ξανά ισορροπία. Πιθανότατα ένα σκαλί πιο χαμηλά από όσο είχε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα. Περιμένω να αντιληφθούν άπαντες στη Λίβερπουλ ότι έχουν ανάγκη από ένα τρελό καλοκαίρι στα μεταγραφικά, αν θέλουν να παραμείνουν τοπ ομάδα σε Αγγλία και Ευρώπη. Γιατί στην Πρέμιερ Λιγκ δεν είναι ποτέ βέβαιο ότι θα έχεις θέση στην τετράδα.

Τσέλσι

Αμερικάνοι στο ποδόσφαιρο, αυτή η μάστιγα. Ο Μπόελι έχει μια τρελή ιδέα κάθε βδομάδα. Τη μια ψήνει σουβλάκια στον κήπο του για τους άλλους ιδιοκτήτες, την άλλη θέλει να διοργανώσει All Star Game της Πρέμιερ Λιγκ, την πιο άλλη πάει να αρπάξει τον Σακά από την Άρσεναλ. Τελικά της έκλεψε τον Μούντρικ και παράλληλα βοήθησε και την Ουκρανία. Ιδιοκτήτης που μια μέρα ξύπνησε και απέλυσε τον Τούχελ. Ότι να ναι, αλλά παρότι η απόλυση ήταν λανθασμένη κίνηση αν εξεταστεί μεμονωμένα, η απόφαση να εμπιστευτεί τον Πότερ είναι σούπερ ενδιαφέρουσα. Άξιζε την ευκαιρία, την πήρε, μακάρι να τα καταφέρει για το καλό των Άγγλων προπονητών. Αλλά το έργο του είναι απίστευτα δύσκολο, επειδή, όπως είχα γράψει το καλοκαίρι, το να κάνεις τον Τεχνικό Διευθυντή στο Soccer με γνώσεις Baseball (και αν), δεν σε πάει μπροστά. Το ρόστερ της Τσέλσι θέλει πολύ δουλειά και τα συμβόλαια που λήγουν (Ζορζίνιο, Καντέ) θα της αφήσουν τεράστιο κενό στο κέντρο. ΟΚ θα πάρει Ντέκλαν Ράις or sth, αλλά δεν είναι βιώσιμο να χάνεις παιχταράδες τσάμπα και να αγοράζεις καινούριους με 80ρια. Θέλει καλύτερο κουμάντο και φυσικά πρέπει οπωσδήποτε να τερματίσει στην τετράδα, κάτι που φαίνεται δύσκολο αυτή τη στιγμή.

Άστον Βίλα

Όταν γράφω ότι το παν σε μια ομάδα είναι ο μάνατζερ, κάποιοι διαφωνούν. Και κάνουν λάθος. Ο Τζέραρντ είχε την Άστον Βίλα για υποβιβασμό, ο Έμερι κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Δεν άλλαξε τίποτα άλλο πέρα από το πρόσωπο στον πάγκο, κι όμως η διαφορά ενός μετριοκακού προπονητή με έναν κορυφαίας κλάσης είναι τεράστια. Τώρα μένει να γίνουν οι σωστές μεταγραφές, σε μια ομάδα που παραδοσιακά έχει πολύ βαθύ πορτοφόλι αλλά συνηθίζει να κάνει... πατάτες. Δεν ξέρω γιατί πήρε έναν έφηβο για σέντερ φορ αντί για μια έτοιμη φοράκλα που θα κάνει τη διαφορά, αλλά κατά τα άλλα έχει μια χαρά ρόστερ και φοβερό κόουτς οπότε θα μπει στη δεκάδα φέτος κι από του χρόνου βλέπουμε. Ανάλογα με τα μεταγραφικά της (πολύ βασικό είναι να ξεφορτωθεί σωστά μερικούς που δεν χρειάζεται, πχ Ίνγκς/Γουάτκινς και Ντίνιε) και τις γενικότερες εξελίξεις στην Πρέμιερ Λιγκ, περιμένω να είναι από τις ισχυρές δυνάμεις της Αγγλίας.

Κρίσταλ Πάλας

Όπως το περιμέναμε, τα Αετόπουλα δεν έχουν κανένα πρόβλημα όσον αφορά την παραμονή τους στην κατηγορία. Άλλες βραδιές είναι πολύ καλοί, άλλες όχι και τόσο, αλλά συνολικά είναι μια δουλεμένη ομάδα με πλάνο, η οποία παίρνει τα αποτελέσματα που χρειάζεται. Ο Βιεϊρά έχει δηλώσει ότι για να γίνει το βήμα παραπάνω θα χρειαστούν ενίσχυση, αλλά μου φαίνεται ότι η διοίκησή τους δεν… καίγεται κιόλας για κάτι άλλο πέρα από άνετη παραμονή με ψιλοχαμηλό μπάτζετ. Έγραφα ότι θα προσπαθήσουν να απογαλακτιστούν από τον Ζαχά, επιτέλους, και φαίνεται ότι τα καταφέρνουν. Ακόμα είναι ο καλύτερός τους παίκτης, αλλά δείχνουν ότι μπορούν να ζήσουν και χωρίς εκείνον. Λήγει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι και θα εκπλαγώ αν μείνει.

Νότιγχαμ Φόρεστ

Τους θεωρώ ήδη επιτυχημένους, και μόνο που διεκδικούν στα ίσια την παραμονή τους. Ξεκάθαρα το παράκαναν με τις μεταγραφές το καλοκαίρι, έχουν υπερβολικό αριθμό παικτών και με λάθη στο στήσιμο. Ωστόσο, η ελληνική διοίκηση του κλαμπ πήρε μια εξαιρετική απόφαση όταν στήριξε τον Κούπερ, οπότε ο Ουαλός βρήκε τρόπους να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ομάδα. Αν καταφέρει και τη σώσει θα αξίζει συγχαρητήρια τόσο ο ίδιος όσο και όσοι τον κράτησαν στο πόστο του. Αν όχι, και πάλι, θα τον κρατούσα για να με ξανανεβάσει. Είναι μια ομάδα που φαίνεται ότι ήταν ανέτοιμη για να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά κάνει ότι μπορεί για να καλύψει το χάσμα που τη χωρίζει με οργανωμένα σωματεία της κατηγορίας.

Λιντς Γιουνάιτεντ

Ένας ασταθής σύλλογος. Σενάρια για αλλαγή διοίκησης, ιδέες για δημιουργία δικτύου ομάδων, ξεκάθαρη σύνδεση με τις ΗΠΑ. Αμφιλεγόμενες μεταγραφικές κινήσεις από συγκεκριμένες αγορές (Ρεντ Μπουλ και Αμερική κυρίως), τώρα έσπασε τα ταμεία της για έναν αμούστακο φορ της Χοφενχάιμ. Παίζει με τη φλόγα, δεν έχει καλό προπονητή, πέρσι σώθηκε τελευταία στιγμή αλλά φέτος αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα.

Λέστερ

Κι όμως, ο Ρότζερς κατάφερε να παραμείνει στον πάγκο των Αλεπούδων και να μπει στο 2023 ως προπονητής της Λέστερ, παρά τα τραγικά αποτελέσματα στην αρχή -κυρίως- της σεζόν. Είπαμε, η ομάδα είναι σαφώς αποδυναμωμένη και προσπαθεί να σταθεί όρθια, μετά από μερικές μεταγραφικές περιόδους που την άφησαν πίσω. Σαν κάπως να έχουν χάσει τον ενθουσιασμό τους οι κληρονόμοι του Σριβανταναπράμπα, δεν επενδύουν τώρα τελευταία.

Γουλβς

Το έβλεπα από το καλοκαίρι. Είπαμε θα έχει πρόβλημα και έχει. Άφησαν τον Λάζε ξυπόλητο στα αγκάθια και κάποια στιγμή τον θυσίασαν. Έκαναν τρομερά μεγάλη προσπάθεια να πάρουν τον Λοπετέγι, κάτι που είναι λογικό αφού ο Ισπανός αντικειμενικά έχει αξιοθαύμαστο βιογραφικό. Αφού λοιπόν έχασαν μισή σεζόν και ήταν στον πάτο, έφεραν άλλον προπονητή, που τον πιστεύουν, και φέρνουν και παίκτες στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Πιο καθαρή εικόνα θα έχουμε σε μερικές εβδομάδες, γιατί πρέπει να δούμε ποιοι θα έρθουν και πόσο θα βοηθήσουν. Το ρόστερ είχε τρομακτικά κενά μπαίνοντας στον Δεκέμβριο. Περιμένω να μείνουν στην Πρέμιερ Λιγκ, απλώς γιατί μάλλον υπάρχουν και χειρότεροι, αλλά γενικά δεν θα κοιμόμουν ήσυχος ως οπαδός της Γουλβς.

Μπόρνμουθ

Τα Κεράσια τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα από ότι περίμενα. Έδιωξαν νωρίς τον Πάρκερ γιατί είπε δημοσίως όσα έλεγα εγώ στα καφενείατα έγραφα εδώ), και φυσικά δεν άρεσαν στη διοίκηση. Με τον υπηρεσιακό, ο οποίος κέρδισε με την αξία του τη θέση του μόνιμου προπονητή, έκαναν τρομερή πορεία με βάση τη δυναμική τους. Άθλος αν σωθούν, ακόμα είναι στα φαβορί για υποβιβασμό. Στην πορεία της σεζόν άλλαξαν και διοίκηση, από Ρώσο σε Αμερικανό, κάτι που συνηθίζεται όπως φαίνεται (βλέπε Τσέλσι). Φυσικά είναι πολύ νωρίς και δεν έχουμε δείγματα από τους νέους ιδιοκτήτες, αρχικά θα δούμε αν θα κάνουν σημαντικές μεταγραφές Ιανουαρίου και μακροπρόθεσμα όλα τα υπόλοιπα.

Γουέστ Χαμ

Έπεσα εντελώς έξω με τα Σφυριά. Δεν περίμενα καθόλου τέτοιο χάλι. Ο Μόγιες έκανε καταπληκτική δουλειά τα προηγούμενα χρόνια, τόσο στο πώς προετοίμαζε την ομάδα του και στο κοουτσάρισμα, όσο και στα μεταγραφικά. Όπως συνήθιζε να κάνει στην Έβερτον παλιότερα, βελτίωνε λίγο λίγο σταδιακά την ομάδα του με πολύ φθηνές κινήσεις. Μόλις κέρδισε -με το σπαθί του- την ευκαιρία να διαχειριστεί μεγάλο μπάτζετ, άρχισε να θυμίζει Μόγιες της Γιουνάιτεντ, όταν είχε αναλάβει κάτι τεράστιο για εκείνον και απέτυχε οικτρά να το διαχειριστεί. Στη Χαμ το καλοκαίρι πήρε ένα σωρό παίκτες, από διαφορετικά πρωταθλήματα, με διαφορετικές εθνικότητες, ακριβούς. Ουσιαστικά δεν του βγήκε κανένας, ατομικά, αλλά και ομαδικά το αποτέλεσμα είναι... απαίσιο. Και τελικά κινδυνεύουν με υποβιβασμό, κάτι που έχει ξανασυμβεί στο πρόσφατο παρελθόν τους. Σε συνδυασμό με τον θάνατο ενός εκ των ιδιοκτητών της και τις φήμες περί πώλησης του συλλόγου, τα πράγματα για τους Λονδρέζους είναι επικίνδυνα. Ο Σκωτσέζος μετράει μέρες στον πάγκο, οπότε μένει να δούμε ποιος θα έρθει μετά και τι θα καταφέρει.

Έβερτον

Ακριβώς ότι περίμενα. Ο Λάμπαρντ (παρότι έχει πολύ ενδιαφέρον προπονητικό τιμ) δεν είναι καθόλου καλός προπονητής. Δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά ένα ρόστερ που είναι μεν κακό συνολικά, αλλά όχι τόσο κακό όσο παρουσιάζεται στους αγώνες του Άγγλου κόουτς. Γενικά η Έβερτον είναι πολύ ταλαιπωρημένη ομάδα από τη στιγμή που την αγόρασε ο Μοσίρι. Έχει ξοδέψει αδιανόητα πολλά χρήματα αν σκεφτείς πόσο τραγικά αποτελέσματα είχε. Προσωπικά δεν μπορώ να δω με συμπάθεια τους οπαδούς της, από τη στιγμή που λύσαξαν να διώξουν τον Μάρκο Σίλβα και τον Ράφα Μπενίτεθ, αντί να δουν τα πραγματικά προβλήματα στην ομάδα τους. Όπως λέω εδώ και αρκετούς μήνες, παρότι έχουν βαριά ιστορία, άνετα πέφτουν. Περιμένω να δω πότε θα αλλάξουν τον Λάμπαρντ και ποιον θα πάρουν στη συνέχεια.

Σαουθάμπτον

Τα συζητήσαμε όταν ήμασταν για μπάνια. Το παράκανε με τις μεταγραφές εφηβικού. Προσπάθησε να φτιάξει μια βιτρίνα ταλέντων για να πουλήσει, αλλά εκτός από το "μπαμ" που έκανε στο κύπελλο πετώντας έξω τη Μάντσεστερ Σίτι, κατά τα άλλα το πλάνο απέτυχε. Αποφάσισαν να διώξουν τον Χάσενχιουτλ, τον οποίο θεωρώ πολύ καλό προπονητή, και πήραν τον Νέιθαν Τζόουνς. Θα τον δούμε, αλλά και το ρόστερ είναι ανεπαρκές. Πήρε έναν Αργεντίνο χαφ που ήθελε όλη η Ευρώπη και τον Όρσιτς που είναι ωραίος παίκτης, περιμένω να δω αν θα βελτιωθούν σημαντικά. Δεν νομίζω να εκπλαγεί κανείς αν πέσει η Σαουθάμπτον, πάντως.

 

Συνολικό συμπέρασμα σε σχέση με τις καλοκαιρινές προβλέψεις:

Αρχικά να τονίσω ότι έχουν παιχτεί οι μισές αγωνιστικές οπότε έχουμε πολύ ψωμί μπροστά μας στη σεζόν. Λοιπόν, έπεσα πολύ έξω με τις Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ που είναι τρομερά χειρότερες από ότι περίμενα. Και με την Άρσεναλ που είναι πολύ ψηλότερα βαθμολογικά σε σχέση με την πρόβλεψή μου. Την Τσέλσι δεν την μετράω, έχει αλλάξει και τα δοκάρια ο Γιάνκης εκεί, δεν υπάρχει τίποτα για να κρατήσουμε ως δεδομένο και να προβλέψουμε οτιδήποτε.

Για όλες τις υπόλοιπες ομάδες τα πράγματα κυλούν πάνω κάτω όπως τα περίμενα, ενώ είναι εντυπωσιακό το πόσο πολλές αλλαγές στους πάγκους έχουμε και φέτος. Κι ακόμα δεν τελείωσαν, φυσικά. Απολαύστε την Πρέμιερ Λιγκ, τα ξαναλέμε τους επόμενους μήνες!

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για λίγες ημέρες! Online σεμινάριο αθλητικής δημοσιογραφίας με τους Premierleaguefans! 

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.